Breivik har fått lägenhet på Södermalm

Sverige är sannerligen ett märkligt land. De som mördat i islams namn är offer och det har under åren föreslagits att dessa stackars utsatta individer ska erbjudas allt från lägenheter till jobb för att gå vidare från det trauman de bär med sig efter att de våldtagit och halshuggit.

Medierna och våra politiker inom sjuklövern kallar dessa människor för ”avhoppare” eller resenärer. Man får verkligen säga att de använt ett neutralt språk här.

Man kan ju börja undra när medierna i Sverige kommer att börja kalla Anders Breivik för strandmannen, när kommer de börja omskriva Anton i Trollhättan som korridors-gossen? Man kan ju ana att medierna har en liten agenda med detta. Men nu ska vi inte starta några konspirationsteorier om att medierna skulle skarva på saker och ting.

Breivik har fått lägenhet på Södermalm

Fredrik Virtanen har med hjälp av föreningen ”allt åt alla” och Miljöpartiet drivit en kampanj för att hjälpa den utsatte och förtryckte Anders Breivik att komma till Sverige.

Breivik växte upp under en vit mansnorm. Vi kan inte belasta honom för hans handlingar, berättar en glad Fredrik Virtanen och han berättar vidare att vi måste förstå honom och inte döma hans gärningar. Virtanen berättar att han tidigare var skeptisk till att ge Breivik hjälp. Anders  är trots allt vit. Vita är per automatik privilegierade. Han övertygades dock av vänner som är certifierade genuspedagoger. De fick mig att förstå det hela med en mansnorm. Det är genom mina vänner som är certifierade pedagoger jag  lärt mig att jag inte är en man. Jag mår mycket bättre nu och gör bättre saker som människa — nu  när jag inte längre är en man.

Jag skriver tex väldigt ofta på Twitter hur god jag är. Det hade jag aldrig kunnat göra om jag var en man.

Det var svårt att svälja att vita män kunde behöva hjälp.

Anders kan inte hjälpa att han är född vit. Inte heller att mansnormen förpestat honom som människa. För att Anders ska kunna utvecklas och bli en normal människa, måste han få stöd. En viktig start och grund för ett normalt liv är en bostad och ett arbete.

Vi är så glada nu när Anders fått en stor luftig trerummare i min trappuppgång. Jag känner att en vänskap kan växa fram här. – Trots att Anders är vit. Min chef Jan Helin är med på noterna. Genom att dra i lite trådar har Jan lyckats med att ordna ett jobb åt Anders på redaktionen. Anders kommer att bli redaktör för Wendela. Vi är helt övertygade om att Anders kommer att göra ett bra jobb. Vi har på distans lärt Anders att baka surdeg och hur man beställer en korrekt Cafe Latte. En bättre medarbetare kan man inte få.

Virtanen får stöd av Socialborgarrådet Ewa Larsson (MP).

Vi jobbar endast med det sociala och då är det viktigt att samarbeta med jobbtorg, för att alla människor har rätt till ett arbete, säger hon.

Ewa Larsson säger vidare att nästa stora uppgift för oss i miljöpartiet är att ge de svenska soldaterna i Ukraina en cykel. Alla har rätt till en cykel. Även om man heter Skillt i efternamn. Ett namn är bara ett namn och en social konstruktion.

Vi är glada att vi knep Anders. Örebro har länge sökt och headhuntat efter resurser som kan förstärka staden. Vi hann före Örebro, säger Jan Helin skrattandes.

Jan säger att han måste rusa. Han ska nämligen ut på en cykeltur med medlemmar i det nedlagda svenskarnas parti. Cyklar är som fritidsgårdar. De förenar, skapar välfärd och fred, säger Jan och klappar samtidigt en tiggande rom på huvudet.

Starka reaktioner mot Stockholms satsning mot extremister

(För er som tror att detta är på allvar. Andas ett par gånger innan ni ringer internetpolisen)